Minden lehetséges
annak, aki hisz! (Márk 9:23)Ez a meghökkentő és rendkívüli, három részes prédikáció sorozat 2008. júliusában hangzott el a Kenneth Hagin Ministry konferencián. Az előadó Charles Cowen, egy Rhéma Bibliaiskolát végzett pásztor. Fordította: Orbán Tibor


1. rész

A hitről mindenkinek más jut az eszébe. Ha szóba kerül, az emberek arról beszélnek, hogy milyen gyülekezethez, egyházhoz tartoznak. Pedig az Isten szerinti hit sokkal több. Én most a megalkuvás nélküli hitről fogok beszélni.

Nagyon könnyű kompromisszumot kötni, amikor vihar van az életedben, könnyű lejjebb adni a viharos tengeren. Ha nem töltesz időt azzal, hogy a hiteddel kapcsolatos véleményedet végiggondolod, könnyen kompromisszumot köthetsz a próbák, kísértések kellős közepén. (Lehet, hogy már rájöttél - ezek bizony jönnek.)

Pásztor vagyok egy gyülekezetben, és sokszor fordultak már hozzám, imádkozzam azért, hogy ne jöjjenek próbák, kísértések. De ebben a földi életben ezeket elkerülni bizony lehetetlen. Fontos viszont: mindennap tudnod kell, hogy mire akarod tudatosan irányítani a hitedet, és mindennap építened kell azt. Ez pedig egy folyamat. Ne elégedj meg, ha a hited egy bizonyos szintet elért, s ne engedd, hogy ott megálljon, mert jöhetnek olyan helyzetek, amelyek meghaladják azt. Szükséges, hogy amikor a próbák, kísértések jönnek, a hited meghaladja azokat. Az évek alatt megtanultam: a hitet nem lehet azonos szinten tartani. Vagy erősödik, vagy gyengül.

Másik igazság: a hitedben nem érhetsz el olyan szintet, ahonnan ne tudnál feljebb menni. Ha viszont nem gyakorlod mindennap, akkor egyszer csak elkezd gyengülni. Sőt, a képességed arra, hogy megértsd és meglásd a hittel kapcsolatos dolgokat – is meggyengül, ekkor már a hited állapotát sem tudod megállapítani.

A harmadik: a hit nem olyan dolog, amit szükség idején levehetsz a könyvespolcról. A hit egy életstílus, ami alapján élsz. A hit magként hullik be a szellemedbe, és életstílussá kell, hogy váljon. Akár hatalmas vihar van körülötted, akár teljes csönd, mindenkor hitben kell élned. A hit nem csupán cselekedet, amit néha teszel, hanem egy reggeltől estig tartó életgyakorlat, életvitel. Ha a hitet megnézed, közelebb van a hűség szóhoz. Isten hűséges, nem fog változni. Mert Ő hűséges Isten. Így kell az életünkben is lenni: hűségesnek kell lennünk, és a hitünknek nem szabad változni és kompromisszumot kötni. Nem érdekes, hogy milyen szelek, viharok közé kerülünk, hogy az ördög, vagy az emberek mit mondanak – erősek vagyunk hitben, és este vagy holnap délután szintén erősek leszünk. Reggel hitben felkelünk, és nem fogunk kompromisszumot kötni, akármi is történik! Mert az ígéretek hozzád tartoznak, és Jézus Krisztus neked szerezte meg azokat kereszthalála és feltámadása által, hogy azok örököse legyél. Nem fogsz kompromisszumot kötni, és nem fogsz megelégedni semmivel, ami kevesebb ennél. Ráadásul a próbák között örömnek fogjátok tartani azokat, függetlenül attól, hogyan érzitek magatokat. Nagy örömnek tartjátok!

Folytatását (a teljes prédikációt) a szövegre kattintva olvashatod>>


2. rész: A hit folyamata

...Ne feledd el azt az igazságot, hogy megszabadultunk hit által, amely munkálkodik bennünk. S ha Isten szerinti hit van a bensődben, akkor az munkálkodik, és Isten soha nem vall kudarcot.

1Móz 8:22 Ennekutánna míg a föld lészen, vetés és aratás, hideg és meleg, nyár és tél, nap és éjszaka meg nem szünnek.
Nézzük meg, milyen folyamathoz kapcsolható a hit, mert ha ezt nem ismered, könnyen kompromisszumot köthetsz. Ne legyünk olyanok, mint a strucc, aki a homokba dugja a fejét - mert nem csak a bajokat nem látja, de a lehetőségeket sem. Ha kiveszed a fejed a homokból, megérted Isten Igéjét, és kijelentést kapsz az Isten szerinti hitről, mit is mond rólad, hogy ki vagy Krisztusban, ki Krisztus benned, a Szent Szellem hatalma erejéről, Aki a te oldaladon áll, a hited megvallásáról, a hit cselekedetéről. Ekkor nem fogod homokba dugni a fejedet, hanem a lehetőségek felé tudsz fordulni, és semmi sem fog váratlanul érni. Mert ott leszel, mikor a hajnal jön, és akkor is szilárdan állsz ott, amikor Isten győzelmet ad neked.

Rájössz, hogy az a hajó vagy, amiről az alábbi történet beszél: egy kisfiú készített egy kis hajót, de amikor vízre tette, egy hullám rögtön elsodorta. Édesapja a városban járt, és egy bolt kirakatában hasonlót látott. Bement, s akkor vette észre, hogy ez az, amit a kisfia csinált. Megvette és hazavitte, a fiú pedig azt mondta az apjának: kétszeresen is az enyém ez a hajó – hiszen én csináltam, ugyanakkor pedig te megvetted nekem. Isten is megteremtett minket, de az ördög ellopott. Ő viszont elküldte a Fiát, hogy megvegyen téged. Mi bizonyíthatná jobban, hogy Isten szeret? Az, hogy visszavásárolt!

Az Igéhez visszatérve: a hit folyamata tehát az idő három birodalmával van kapcsolatban. A tegnappal, a mával és a holnappal. Tudjuk, hogy egy átmeneti idő-birodalomban vagyunk. A tegnap egy olyan folyamat, ami által a mába kerültünk. A ma egy olyan folyamat, ami a holnapba visz. A holnap egy olyan folyamat, ami a következő hétbe, az a következő hónapba, az pedig a következő évbe visz. Tehát végig az időfolyamatban Istennel az egyik időből a másikba lépünk. Az igaz hitből él, és a hite nem csodákból lesz. Csodák történhetnek és történnek is az életünkben, de Isten nem ezt használja, hogy hitünk legyen.

A mai napon végiggyalogolunk azért, hogy a holnapba érkezzünk. Egész életünkben ebben a folyamatban vagyunk. S nem tudsz átlépni a holnapba, míg meg nem érkezik hozzád. Lehet, hogy gondolsz rá, de nem tudsz belépni, mert meg kell várnod, míg megérkezik. Meg kell értened, hogy az itteni fizikai látható világot az idő kormányozza. Mint ahogy az életünket is, amit a látható világban töltünk, az idő uralja. Egész addig, míg az idő már nem lesz idő.

Számunkra ebben az időfolyamban semmi sem történik azonnal. Mindenhez egy folyamatra van szükség, amit követnünk kell. Ebben a látható, fizikai világban az idő kormányoz, és minden törvényt áthat ez a folyamat. Ugye a kompromisszumok nélküli hitről beszélünk. Az a pillanat, amikor hiszel valamiben, és az a pillanat, amikor ez megjelenik – különbözik, és a két pillanat közötti idő alatt köthetsz kompromisszumot a hitedet illetően. Mert úgy gondolhatod, hogy amiben hittél, hogy megjelenik Isten által - az nem fog megjelenni. Lehet, hogy már ott kopogna az ajtódon, de mielőtt megjelenne, te már belefáradsz ebbe a folyamatba. És így kompromisszumot köthetsz a hitedben, a megvallásodban. Pont akkor, amikor pedig már kész lenne megjelenni az életedben. És éppen ekkor teszed szét a kezed, mondván: úgy látszik, ez már soha nem történik meg! Ezt az idősávot kell túlélni.

Folytatását (a teljes prédikációt) a szövegre kattintva olvashatod>>


3. rész: A hit valósága

Részlet:
"A valóság értelmezése: a valóság az, ami létezik, függetlenül mindentől. Ezt szeretném a természetes, minket körülvevő világgal szembe állítani. Isten a valóságban létezik. Mégpedig úgy létezik, hogy független minden mástól.

Vagy másképp fogalmazva: Ő nem függ senkitől és semmitől a létezésében. A valóság az, aminek a létezése nem függ semmitől. A mi hitünk valósága ebből következően független a minket körülvevő világtól. Tehát Isten hite bennünk nem erősödik, vagy gyengül a minket körülvevő dolgok hatására. Azaz a hitünk független minden más dologtól, nem függ semmitől. A hit valósága képes megváltoztatni életeket, körülményeket, s a hited az, ami behoz az életedbe olyan dolgokat, amit semmi más nem tudna behozni ebben a látható világban.

A hitem valósága független a körülményeimtől, hogy miben vagyok, min megyek éppen keresztül. Nagyobb a hitem, mint az akadályaim. Nagyobb még attól is, amit mások mondanak nekem, független attól is, hogy mit akar az ördög tenni - vagyis a hitem függetlenül tud működni mindentől. A sátánnak nincs olyan képessége, hogy megakadályozza a hitem működését. Ha elhatározom, hogy a hitem valóságával konfrontálódjon, akkor a hitem valósága előtt meg kell hajolnia minden körülménynek, betegségnek, nehézségnek. Azért, mert Isten hite, amely bennem van, független minden más dologtól. Független az ördög minden próbálkozásától, bármitől, amit az ördög valaha is hozhat ellenem. Független attól is, ha bárki bármit próbálna ellenem tenni. Mert a hitem közvetlenül az élő Isten lényéből jött, ő az én mennyei Atyám. Én Isten szemével láthatom a körülményeimet, és a hitem realitása konfrontálódik ezekkel.

Mondd: a körülményeim meghajolnak előttem. ennek a napnak a nehézségei eltűnnek előlem.

Amikor a hited, a mindenható Isten realitásával mégy neki a körülményeknek, akkor ez hasonló ahhoz, amikor az Atya azt mondta: legyen világosság. Abban az esetben a világosság független volt a sötétségtől, és a sötétségének meg kellett hajolnia a világosság előtt. Ugyanígy a te hited valósága konfrontálódik a körülményeiddel azáltal, hogy megvallod a hitedet, és a körülményeidnek meg kell hajolniuk a hited realitása előtt. Ahogy a sötétségnek akkor, ugyanúgy a körülményeidnek is meg kell hajolniuk Isten hitének valósága előtt – amely benned van -, mert az képes korrigálni, megváltoztatni azokat. Nem vagy boldog, hogy Isten hite él a bensődben? Nem a könyvespolcodon lakik, hanem a szívedben. Isten népének szívében él Isten hite. MI vagyunk ennek a hitnek a tulajdonai. Ez a hit birtokol minket.

Isten hitét nem nehéz birtokolni. Benne van a Bibliában. A forrás nyitva van reggel hétkor, délután háromkor - bármikor tudod olvasni a Bibliát. S belőle bármikor kiolvashatod, és életed részévé teheted Isten Igéjét. Tudod, hogy a Biblia az első számú bestseller ma is a világon?"
Folytatás>>Örömmel várjuk véleményedet, megjegyzésedet.

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotBookmark and Share
Örülünk, ha felteszed a fordításainkat, cikkeinket, egyéb anyagainkat a saját weboldaladra, blogodra, de kérésünk, hogy a hivatkozást is tedd fel ezzel együtt. Ez így becsületes. Köszönjük! Isten áldjon!

Új facebook oldal: Bővített Biblia.

Új blog: Bővített Biblia.

Saját blog: Minden lehetséges

Minden Lehetséges

Névjegy létrehozása


Ezek a te adataid:
IP
MEGJELENT: hOGYAN GYÓGYULTAM MEG A RÁKBÓL? c. könyv, és sokat mondó Kenneth E. Hagin: Hogyan szerezhető meg a valóságos hit c. könyve
a Regisztrált tagoknak! Regisztrálj és lépj be.


A tartalomból:

dr. Nasir Siddiki gyógyító evangélista és családtagjainak csodálatos gyógyulása gyógyíthatatlan betegségekből.

Isten mesteri terve az életünkre. Tíz részes sorozat olvasható. Tovább>>

Igék kifejtését olvashatod a Görög Szószedet oldalon

Megalkuvás nélküli hit - egy rendkívüli, kitartást és hitet munkáló 3 részes prédikáció sorozat.Tovább>>

Megtörni a szellemi erősségeket - tanításTovább>>

Szeretnél jobb férj vagy jobb feleség lenni? A Kijelentés oldalon az Efézus levél 5. fejezetében, Tovább>>
és a Bővített Biblia oldalon, az 1 Korinthus 7.fejezetében olvashatsz ezzel kapcsolatban! Tovább>>

NEM FÉLEK - sorozat a KIJELENTÉS oldalon Tovább>>

Isten ostora? oldalon az Ige tükrében a SZENVEDÉS. Tovább>>

Hírlevél archívum áll rendelkezésre Regisztrált tagjainknak, belépés után!Tovább>>

A Bónusz oldalon nagyszerű prédikáció a jó és a rossz útról. A mi döntésünk: áldás vagy átok, élet vagy halál. (Regisztrált tagjainknak.) Tovább>>

Prédikáció oldalon szntén a kétféle útról beszél Jerry Savelle. Tovább>>

Prófétikus álom a Csodák pedig ma is vannak! oldalon Tovább>>

Egy rövid, de ütős prédikáció: "Te valakinek a csodája vagy!" címmel. Tovább>>

Az érett keresztény jellemzőiről olvashatsz a Prédikáció oldalon. Tovább>>

KI VAGYOK KRISZTUSBAN? - a KIJELENTÉS oldalon Tovább>>

Számít az Úrnál, hogy hány éves vagy? -A NAGY VÁLTOZÁS oldalon Tovább>>

Áttörésre van szükséged? Olvasd el "Az áttörés Istene" I-II.részt a Prédikációk oldalon. Tovább>>

Legyőzni a vádlást és önmagunkban való kételkedést - egy győzelmet hozó prédikáció Tovább>>

Aki visszajött a halálból! - A NAGY VÁLTOZÁS oldalon Tovább>>

Az egyik leghatékonyabb szellemi fegyver a 91. Zsoltár, a Bővített Biblia oldalon még sok más bibliai könyvvel együtt. ÚJ az 1 Korinthus levél 15. fejezete, a Feltámadásról!
Tovább>>

"A kemencében" - A kompromisszumok nélküli élet. (Regisztrált tagjainknak.) Tovább>>


Írj a vendégkönyvembe!Regisztrációhoz kötött
- Hogyan gyógyultam meg a rákból? Hteles bizonyság könyvben!
- Kenneth E. Hagin: Győzelem az ellenség minden erején
- Kenneth E. Hagin: Hogyan szerezhető meg a valóságos hit? c. könyve
- BÓNUSZ oldal
- Jerry Savelle: A kemencében.
- Heti hírlevél
- Hírlevél archívum

Ha olvasni szeretnéd és még nem regisztráltál, tedd meg. Ha már regisztrált tag vagy, akkor a menüsor alján lépj be a jelszavaddal, és a MENÜSORBAN megtalálod a "Regisztrált tagjainknak" gombot. Most regisztrálok.


Hozzáadom a kedvencekhez


Biblia-Felfedező


BOLDOG NYARAT minden kedves Látogatónak!!! Ha vágysz egy megható, érzelmes és tartalmas filmre egy, nézd meg a www.keletkonnye.hu oldalt, egy kínai fiatal nő megrázó, HITELES élettörténetét. OTT MEG IS RENDELHETED!


BÓNUSZ oldalon egy meghökkentő prédikáció a szeretetről és ítéletről, II. rész. (Első része a Prédikációknál olvasható)

Add a Startlaphoz
Időkép.hu


My Google Pagerank


Counter


15 napos idojárásjelentésMindaz, aki hiszi hogy Jézus a Krisztus, Istentől született (1János levél 5,1)